Абитуриентски бал в градината?! Как ви се струва? Всичко за новата мода и колко коства на родителите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Абитуриентски бал в градината?! Как ви се струва? Всичко за новата мода и колко коства на родителите:
3185
Източник: trafficnews.bg
Абитуриентски бал в градината?! Как ви се струва? Всичко за новата мода и колко коства на родителите:

Всички знаем, че когато изпращаме децата от последните групи на детската градина в училище, е редно това да се направи с тържество . Но напоследък се появи нова мода в градините и след родителите - размерите на тържеството набъбнаха дотолкова, че някои го сравниха със своеобразен абитуриентски бал за най-малките

Поне със 150 лева олекват джобовете на родителите за изпращането на "абитуриент" в детската градина .

Грандиозното завършване на забавачката се превърна в истински хит в последните години, който обаче е съпроводен с доста харчове.

Събитието обикновено започва с пищно тържество, на което бъдещите първолаци се сбогуват с любимите си учителки. Подготвят и специална програма, на която са пременени в официални дрешки и представят пред родителите си какво са научили в детската градина. Изборът на тоалетите се прави от госпожите и майките на хлапетата - можете да си представите как всяка мама иска да премени бъдещия първолак подобаващо с маркова рокля или костюмче.

тържество в детската градина

Някои залагат на официални костюми, а други - на тениски в различни цветове и с щампи за конкретния випуск "абитуриенти". В много от забавачките дори е въведена модата децата да са с тоги или шапки, специално поръчани за събитието! Често обаче за тях не се плаща, тъй като са наследство от миналогодишни випуски.

И разточителството не спира дотук - за да бъде по-представително изпращането на децата и за да може майки и бащи да запечатат щастливото събитие, за тържествата се наемат професионални фотографи, за които родителите събират пари. Цената на диска, който ще получат след това, е 10 лева. Отделно, ако искате да си имате албумче със снимки на детенцето и приятелчетата му от групата, трябва да се бръкнете с още около 30 лева, а въпросното албумче се приготвя поне месец преди завършването.

Изпращането на малките "абитуриенти" обаче няма как да мине без подаръци за учителките, като родителите помежду си сами решават на каква стойност да са те. Обикновено това гълта още между 30 и 50 лева от семейния бюджет. Традиционно всяко дете подарява и букет на госпожите си и на директорката, като цената за всеки един от тях е минимум 10 лева.

тоалети детска градина

Има и още: кулминацията на изпращането обикновено е детското парти, което инициативни родители и учителите резервират предварително в детски център или ресторант. Сметките показват, че най-скромното меню излиза около 15 - 20 лева на дете, което включва сокче, топло и студено плато. Ако присъстват на купона, родителите заплащат отделно собствената си почерпка. Има и аниматор, който се грижи за забавлението на малчуганите, пише "Монитор".

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft