Авголемоно - кокоша супа по гръцки
    
    
    
                
            
                14 Юни 2012
            
            
            8554
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Заливаме с бульон почистения, изплакнат и попарен ориз, посоляваме, възваряваме и варим до омекване на много тих огън. Разбиваме яйцата в супена чиния заедно с лимоновия сок до получаване на пяна, прибавяме на части 2 чашки врял бульон. Изсипваме застройката в бульона с ориза и продължаваме да бъркаме, докато супата се сгъсти. Охлаждаме до стайна температура, поставяме в хладилник и изстудяваме добре. Преди поднасяне разбъркваме и украсяваме с нарязан на колелца обелен лимон.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








