Агнешка супа с лук
	500 г  агнешко месо 
	80 мл (1/3 ч. ч.) олио
	2 стръка праз лук
	2 глави кромид лук
	2 с. л. брашно
	2 люти червени чушки
	250 г (1 ч. ч.) кисело мляко
	800- 1000 мл месен бульон или вода
	2 яйца
	сол
	магданоз
	Приготвяне:
	• Кромидът и празът се почистват, след което кромидът се нарязва на ситно, а празът на по-едро.
	• Лютите чушки ce измиват и накълцват на дребно.
	• Месото се нарязва на кубчета.
	• В голяма тенджера се сгорещява мазнината и се прибавя месото.
	• Задушава се 5-8 минути, след което се прибавят двата вида лук и чушките.
	• Всичко се поръсва с брашното и се разбърква добре.
	• Сипва се бульонът (вода) и се довежда до кипване.
	• Чорбата се вари на умерен огън 30 минути.
	• От киселото мляко и яйцето се приготвя застройката.
	• Изсипва се в чорбата, която се пресипва в огнеупорен съд.
	• Фурната се загрява на 180 С.
	• Чорбата се слага във фурната, за да ce посгъсти (около 5-10 минути).
	• Изважда се от фурната и се поръсва със ситно нарязан магданоз.
	• Чорбата с лук и агнешко месо се поднася в съда, в който е приготвена. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







