Айвар от домати, патладжан и чушки
    
    
     
                
            
                 9 Октомври 2017
            
            
            13622
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1,5 кг домати
1,5 кг патладжан
700 гр черен пипер
500 гр моркови
60 мл растително масло
1 глава чесън
1 ч. л. оцет
50 гр захар
30 гр сол
една трета от люта чушка
Пуснете доматите в месомелачка или ги пасирайте в блендер. Нарежете останалите зеленчуци на едро. Посолете нарязаните патладжани и ги оставете да престоят, за да се отдели горчивината. Нарежете на ситно чесъна.
Сложете масло в тигана, поставете патладжана и го пържете в продължение на 15 минути. След това добавете чушките и моркови и запържете още 10 минути.
Изсипете доматената смес, добавете сол и захар и оставете така за 45 минути.
Преди края, трябва да добавите оцет, чесън и нарязани люти чушки.
Разядката се поставя е стерилизирани буркани и се покрива с кърпа.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








