Ангел Кунчев с извънредна новина: Ето къде първо у нас ще пуснат новата ваксина

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Ангел Кунчев с извънредна новина: Ето къде първо у нас ще пуснат новата ваксина
1039
Източник: blitz.bg
Ангел Кунчев с извънредна новина: Ето къде първо у нас ще пуснат новата ваксина

Преди минути от НОЩ съобщиха за изготвянето на Национален план за ваксиниране , който предстои да бъде разработен и доуточнен. Ето какво поясни в тази връзка националният здравен инспектор, доц.Ангел Кунчев, който обяви и къде първо ще бъдат ваксинирани хората у нас :

 "Основното, което искаме да кажем е че има генеричен план, който касае всички пандемии.

Ако се появи конкретен ген, се получават всичките му специфики и се вземат конкретни мерки и се разписва план поотделно", обясни доц. Кунчев. 

"Този план дава основните насоки и точки. Трябва да осигурим във възможно най-кратък срок ваксини, нормално функциониране на държавата и ключовата инфраструктура от жизненоважно значение и стигнем до комуникационната стратегия и ключовото послание към хората. Със сигурност след нова година ще започнем имунизация. Представете си, че ще има хора, които ще кажат, че не вярват във вируса и няма да се имунизират. Как да предпазим населението, при положение, че поне 60% от населението трябва да бъдат ваксинирани, за да има ефект. 

Няма гаранция с какво ще се сблъскаме. Затова политиката на всяка една страна е да изгражда една такава генерична готовност, за да може да се реагира навреме на всяка една заплаха. Живот и здраве, след Нова година ще започнем имунизацията, каза още Кунчев. 

Във връзка с имунизацията, до четвъртък МЗ ще разработи национален план за ваксиниране срещу к-19. Този национален план ще бъде представен на следващото заседание на МС за утвърждаване. Днес бе определен председател на Съвета за изпълнение на плана. Той е професор д-р Красимир Гигов, генерален директор на Червения кръст и главен координатор на бедствените ситуации, съобщи проф. Костадин Ангелов. 

Продължава да съществува усещането, че ваксините ще бъдат наложени по някакъв начин. Не, те ще бъдат доброволни. Всеки българин, който пожелае да се ваксинира, ще има възможност да го направи . това ще бъде безплатно. 

Всеки един български гражданин, който пожелае да бъде ваксиниран срещу К-19, ще получи ваксина такава, каквато пожелае. Ваксините, който ще дойдат в България ще бъдат такива, каквито ще пристигнат във всяка една друга европейска държава. До края на тази седмица ще оборудваме с фризери достатъчни, за да получим първата пратка от така наречената фризерна ваксина на "Пфайзер". Ще бъда разположени в няколко места на държавата. Като начало в София и Бургас , каза още министърът на здравеопазването. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft