Арменски десерт с омлет
    
    
    
                
            
                18 Март 2013
            
            
            9486
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Счупете яйцата в купа, добавете водата и бакпулвера. С тел за разбиване интензивно бийте яйцата, докато станат на пяна.
	Загрейте 1 с.л. масло в незалепващ тиган, докато стане много горещо, но без да пуши. Излейте яйчената смес, разпределете бързо и равномерно сместа, въртейки тигана. Повдигнете тигана от огъня, за да не загори. Омлетът трябва да пусне мехурчета, след това да се сгъсти леко и да покафенее по дъното. Обърнете го внимателно, за да не се разкъса, и запържете и от другата страна. Извадете в плато и загънете на триъгълник. Поръсете щедро с пудра захар на вкус. Може по желание да го напълните с пресни плодове - ягоди, малини, или със сладко на вкус.
	Поднесете топло - като десерт, или изстудено - като следобедна закуска.  
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








