2 с. л. мед
	1 с. л. оцет
	1 ч. ч. захар
	3 яйца 
	щипка сода за хляб
	500 г брашно
	За яйчено-млечния крем:
	6 яйца 
	12 с. л. брашно 
	2 с. л. прясно мляко
	1 есенция по избор 
Медът, оцетът, захарта, разбитите яйца и содата се стоплят на котлона при постоянно бъркане, докато сместа промени цвета си. Сваля се и се изсипва в тавичка, в която е пресято брашното. Замесва се меко, пухкаво тесто, което се дели на 10 топки. Те се разточват на тънки кори блатове и се пекат в набрашнена тавичка една по една. Продуктите за крема се разбиват и загряват на бавен огън при постоянно бъркане. В голяма чиния се редуват блат и крем, като се завършва с крем. По желание може да я украсите с натрошени ядки, кокосови стърготини или натрошени парченца от блатовете. Тортата се поднася напълно охладена.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








