Постна медена торта с бира

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Постна медена торта с бира
Постна медена торта с бира
admin
Добавена от: admin
15160
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
400 гр. брашно
1/2 чаена лъжичка сол
10 супени лъжици захар
10 грама сода
3 супени лъжици олио
250 мл бира
200 гр. мед
За крема:
15 лъжици нишесте
1 пудинг ванилия
100 гр. оризово мляко на прах
1 л вода
300 гр. захар
300 гр. постен шоколад с високо съдържание на касао (45%)
150 гр. крокан от бадеми или орехи

1. Всички съставки за тестото се поставят в купа и се бият с миксер. Сместа се изсипва в намазнена п правоъгълна форма или тава (може и покрита с хартия за печене). 
2. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 15 минути. Оставя се да изстине и се нарязва на три части, като всяка част се разрязва на половина по дължина. Излизат шест кори. 
3. За крема разтвореното оризово мляко се слага в 800 мл вода заедно със захарта на огъня. В останалите 200 мл вода слагаме нишестето и пудинга, и бъркаме, докато се обединят. 
4. След като се смесят добре и млякото започне да ври, поставяме разбитата смес  от нишесте и пудинг и бъркаме, докато кремът се сгъсти хубаво. Дръпваме съда настрана и добавяме шоколада, за да се разтопи добре. Готовият крем се охлажда. 
5. Редят се кора, крем, смлян крокан и така се процедира с всички продукти, докато се изчерпат. Накрая цялата торта се намазва с крема, поръсва се с крокан и се оставя поне една нощ да се съединят вкусовете и да омекне добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft