Баница с ябълки и локум
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            69209
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 г кори
	150-200 г локум
	1 кг ябълки
	1 и 1/2 ч.ч. захар
	1 ч.ч. орехи
	200 мл газирана вода
	5 с.л. олио
	канела
	стафиди
	пудра захар
В намаслена тава се редят три кори и се слагат по малко нарязани на парченца ябълки, стафиди, локум, захар, канела, орехи и олио. Отново се нареждат три кори и плънка, завършва се с кори. Щруделът се реже като торта докато е суров, полива се по прорезите с газираната вода и малко олио. Пече се в предварително загрята на 200 С фурна до порозовяване. Горещият щрудел се поръсва с пудра захар. Може да се поднесе с разбита сметана, или полят с ванилов сос.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








