Когато вадя чесновото хлебче от фурната, цялото семейство обикновено се събира в кухнята. В края на краищата е просто невъзможно да устоите на аромата на това печиво дори и да сте на диета
.jpg)
Печеливша комбинация от сирене, билки, чесън е идеален както за обикновен обяд така и за празнична вечеря.
Хлебче с кашкавал и подправки
СЪСТАВКИ
300 мл топло мляко
500 г брашно
11 г суха мая
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
4 супени лъжици зехтин
копър
1 глава чесън
200 г масло
200 г кашкавал
правоъгълна тавичка за печене 25 x 11 cm
ГОТВЕНЕ
Изсипете топло мляко в купа, добавете маята и захарта, разбъркайте, покрийте със слепващо фолио и оставете за 10 минути.
.jpg)
След това премахнете фолиото, разбъркайте и започнете да слагате постепенно пресятото брашно. Преди да разпределите тестото в масата, добавете 300-350 грама брашно, а останалото поръсете на масата.
.jpg)
Готовото тесто сложете в купа, залейте със зехтина и разбъркайте добре. След това покрийте с фолио и оставете за 1 час.
.jpg)
Междувременно нарежете копъра в блендер, добавете маслото и разбъркайте добре.
.jpg)
Разточете тестото на тънък слой и го намажете с пълнежа по цялата повърхност.
Разточете тестото на руло. Разрежете рулото по дължина на 2 части, сплетете ги и след това закрепете краищата заедно.
.jpg)
Прехвърлете полученото руло в тавичка, намазана с растително масло.
.jpg)
Поръсете с настърган кашкавал, покрийте с кърпа и оставете за 30 минути.
Изпратете формата във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 30–35 минути.
Това е всичко,чесновото хлебче е готово. Добър апетит!














