Банички Птичи яйца

вход през zajenata.bg
Банички Птичи яйца
admin
Добавена от: admin
5613
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10-12 кори за баница или пакет от около 500 гр.
4 яйца
150 гр. сирене
150 гр. грис
150 мл олио
сол на вкус
400 мл кисело мляко
1 бакпулвер
За плънката:
10 пъдпъдъчи яйца
150 гр. сушен свински врат
300 гр. кашкавал
1 яйце
сол на вкус

В купа се смесват настърганото сирене, 3 яйца, олиото, киселото мляко, бакпулвера и гриса. Добавете сол на вкус. 
Отделно се приготвя плънката: 
Свинския врат и кашкавала нарязваме на кубчета и смесваме с едно яйце и щипка сол. 
След това вземаме кора и със силиконова четка намазваме цялата й повърхност със сместа от грис. По протежение на едната страна слагаме шиш за плетене или тънка пръчка. Навиваме внимателно кората с шиша, като последните 3 см. оставяме ненавити. Набираме кората с помощта на шиша към средата, издърпваме пръчката и навиваме в кръг, така че краят на кората, който не е навит, да дойде отдолу - по този начин оформяме гнездото. По същия начин оформяме и другите кори. 
В тавата от фурната слагаме хартия за печене и подреждаме вътре слагаме гнездата. Запълваме ги с приготвения пълнеж, а отгоре намазваме корите с разбито яйце. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачервят. Преди края на печенето изваждаме от фурната и върху всяко гнездо счупваме по едно пъдпъдъче яйце и връщаме във фурната да се запекат яйцата.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft