Боб на фурна по гръцки
    
    
    
                
            
                18 Септември 2013
            
            
            92429
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	400 гр. зрял боб/фасул
	10-12 глави лук
	9-10 с.л. олио
	2-3 ч.л. червен пипер
	черен пипер
	сол
	Накиснете боба за една нощ, след което го сварете. Отцедете го и го посолете на вкус (запазете водата, в която е врял). Отделно запържете до омекване в мазнината нарязания на по-едро лук, след което го подправете с черния и червения пипер и добавете сол на вкус. В намазнена тава редувайте пласт боб, пласт лук, като завършите с боб.
	Залейте ястието с водата от боба и го запечете в умерено силна фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








