 
                
            
	4 резена пушен бекон или шунка, нарязан на кубчета
	1 с.л. олио
	1 с.л. масло
	1 голяма глава кромид лук, нарязан
	1 голям морков, обелен и нарязан (1 чаша)
	2 стръка целина, нарязана на кубчета (1 чаша)
	2 средно големи картофа, нарязани на кубчета (1¼ чаша)
	1 чаша замразена царевица
	3 стръка прясна мащерка
	
1 дафинов лист
	3 ½ чаши пилешки или зеленчуков бульон
	250 мл. сметана за разбиване
	2 с.л. ситно нарязан магданоз
	сол
	черен пипер
Загрейте олиото в тенджера и запържете вътре бекона, докато стане хрупкав. Изхвърлете малко от олиото, като оставите около 1 ½ с.л. в тенджерата. Прибавете лука и бъркайте, докато стане леко златист. Сложете при лука морковите, целината, картофите, дафиновия лист, царевицата, мащерката, маслото, малко сол и черен пипер. Продължете с бъркането с дървена лъжица за около 5 минути, след това сипете бульона. Оставете супата да заври, след което намалете огъня и оставете да къкри за около 15 минути. Махнете дафиновия лист и добавете сметаната. Оставете да ври на бавен огън за още 5 минути, след което добавете магданоза и доовкусете със сол и черен пипер. Поднесете супата топла.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








