Супа от червена леща с бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Супа от червена леща с бекон
Супа от червена леща с бекон
admin
Добавена от: admin
10623
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 парчета бекон, нарязан на парченца
2 скилидки чесън
1 глава лук
4 моркова
1 1/2 чаши леща
5 чаши пилешки бульон
сол и пипер

В голяма тенджера на средна температура се приготвя бекона докато стане хрупкав. След това се прехвърля върху хартиени кърпи, за да се отцеди мазнината. Оставете си една супена лъжица от мазнината от тигана, а другото изхвърлете.

Добавете наситнените чесън, лук и моркови в тенджерата. Запържете зеленчуците на средна температура докато омекнат (5 мин.). Добавете пилешкия бульон и лещата и варете докато тя стане мека и се разпада - около 25 минути.

При сервиране сипете лещата в порционни чинии и гарнирайте с бекона. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft