Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч
Болярска мръвка на фурна в глинен гювеч
admin
Добавена от: admin
7465
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско месо
2 шепа едра сол
2 глави лук
200 мл бяло вино
5 супени лъжици олио
1 чаша вода
1 кг лук
5 сухи червени чушки

1. Месото се нарязва на малки парченца. 2-те глави лук се нарязват на по-едро. Поставят се в голям съд, след това се покриват с един ред месо, което се посолява с шепа едра сол, ред нарязан лук (половината от цялото количество), отново ред месо, шепа едра сол и нарязан лук (останалата част). 
2. Съдът се покрива с фолио и се оставя в хладилник да престои цяла нощ. 
3. На другия ден месото се измива със студена вода, а лукът се изхвърля. 
4. В глинен гювеч се поставя месото, добавят се бялото вино, олиото, щипка черен пипер и вода. Покрива се с фолио и съдът се поставя във фурната на 200 градуса за 1 час. От време на време се разбърква и при необходимост се добавя вода. 
5. Лукът (1 кг) се нарязва ситно. В тиган на огъня се запържва лукът, докато леко омекне. Добавя се в съда с месото, разбърква се и се връща във фурната да се запече още 1 час на 180 градуса. 
6. Червените чушки се нарязват (приблизително на парчета около 1 см). Добавят се в гювеча, фолиото се сваля и се пече още 15 минути на 180 градуса.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft