Боровинково сладко
    
    
    
                
            
                 6 Септември 2012
            
            
            24422
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 кг боровинки
	1 кг захар
	1 ч.л. лимонена киселина
	Измийте добре боровинките, след което ги сложете в широк и плитък съд и ги поръсете със захарта. Оставете ги да престоят така около 10-12 часа. След това ги залейте с 1 к.ч. вода и ги сложете да се варят - първоначално на по-слаб огън, след което увеличете температурата и накрая доварете отново на по-тих огън. Постоянно обирайте образувалата се пяна с помощта на решетъчна лъжица. Преди да отстраните сместа от огъня, добавете лимонената киселина.
	Още топло, разпределете сладкото в сухи и затоплени буркани. Затворете ги с капачките и ги обърнете надолу.
	 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








