Свински късчета в сладко – кисел сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Свински късчета в сладко – кисел сос
Свински късчета в сладко – кисел сос
admin
Добавена от: admin
32109
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

свинско месо - 500 гр.
яйца - 1 бр.
царевично брашно - или нишесте
олио - за пържене
сол
зелени чушки - 1 бр.
червени чушки - 1 бр.
лук - 1 глава
джинджифил - 1 ч.л.
оцет - 2 с.л.
захар - 4 с.л.
доматен сос - 2 с.л.
царевично брашно - 2 сл.
соев сос - 2 ч.л.
бренди - 1 ч.л.
вода - 300 мл.  

Месото се нарязва на едри кубчета, които се посоляват и се панират в разбитото яйце и в царевично брашно. Изпържват се до златисто в обилно количество мазнина, отцеждат се и се оставят на топло.

Приготвя се сосът. Почистените и нарязани на ивички чушки, джинджифилът и ситно нарязаният лук се запържват в съвсем малко мазнина.

Оцетът, захарта, доматеният сос, 2 с.л. царевичното брашно, виното, соевият сос и водата се разбъркват, слагат се да кипнат и се прибавят към запържените зеленчуци. Сосът се задушава около 5 минути на умерен огън. Ако е много гъст, се долива още малко вода. Изпърженото месо се залива със соса и ястието се поднася топло.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft