Ботаническата градина ряпа да яде! С тази витаминна бомба орхидеите ми за първи път полудяха от цвят!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Ботаническата градина ряпа да яде! С тази витаминна бомба орхидеите ми за първи път полудяха от цвят!
1875
Ботаническата градина ряпа да яде! С тази витаминна бомба орхидеите ми за първи път полудяха от цвят!

С пристигането на есента орхидеите развиват недостиг на витамини, което е липса на полезни елементи. Ако цветята се нуждаят от някои вещества, те ще ви уведомят с изнемощялия си вид. 

Следователно, за да се върне орхидеите в първоначалния им вид, е необходимо да се използват различни витамини и именно тяхната комбинация. Какви добавки са необходими за растенията, ще ви кажа в тази статия.

Витамините за орхидеи пряко влияят върху нормалния ход на жизнените процеси на растението. Списъкът с витамини, полезни за орхидеи, включва B1, B3, B6, B12, C.

Ще ви разкажа повече за всеки витамин и как той влияе на орхидеите.

  • Витамин В1 - Тиамин хлорид

Без този витамин нормалният ход на метаболитните процеси в растенията е невъзможен. Тиамин хлоридът обаче не се смесва добре с други вещества, така че е най-добре да го добавите отделно.

Освен това точната дозировка играе важна роля, тъй като превишаването на нормата може не само да не бъде от полза, но и да навреди на орхидеите. Прекомерното количество витамин инхибира метаболитните процеси.

  • Витамин B3 - ниацин

Витаминът wчаства в процесите на дишане на растенията, а също така укрепва имунитета им. Освен това ниацинът се използва за нормалното движение на сока и способността за възпроизвеждане. Липсата на ниацин може да доведе до забавен растеж на растенията.

"В3" се комбинира добре с витамини от други групи и не се разрушава под въздействието на високи и ниски температури. Помага при регенерация на растенията.

  • Витамин "B6" - Адермин

Adermin - кристали с добра разтворимост във вода. Ефективно вещество за орхидеята, тъй като укрепва имунитета и помага да се противопоставя на вредители и болести.

Използването на фунгициди или инсектициди трябва да се извършва в тандем с въвеждането на Адермин, тъй като това ще ускори процеса на възстановяване на орхидеята.

  • Витамин "В12" - кобаламин

Витаминът, синтезиран от микроорганизми, увеличава скоростта на растеж на орхидеята, влияе върху развитието на цветоносите. Особено важно е да се използват кобаламини през студения сезон, когато липсва слънчева светлина.

  • Витамин "С" - аскорбинова киселина

Укрепва имунната система и подобрява соковия поток.

Можете да използвате и така наречения мулти комплекс. Това е универсална схема, подходяща за вегетационния период на всички орхидеи. Ще ви трябват витамини B1, B2, B5, B6, B12, BC, PP и C. Такъв пакет може да се намери, например, в препарата "Neurobeks" /Неурабекс/. Той се продава в обикновените аптеки и не е скъп.

За коктейл разтворете съдържанието на 1 капсула в литър топла вода.

Първо направете редовното поливане на орхидеята, след това накиснете памучни тампони в работния разтвор и нанесете от двете страни на листата на орхидеята. Изчакайте, докато изсъхне напълно.

Направеният разтвор също може да се използва за напръсване на листа и корени, като много внимавате да не попада в розетката.

Накратко, ако все още не сте приготвили витаминни коктейли за вашите орхидеи, е време да започнете. Изобщо не е трудно!

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft