 
                
            
	1 патладжан, нарязан на малки кубчета и задушен
	1-1,5 кг. чери доматчета, нарязани на половинки
	110 гр. краве сирене, натрошено
	4 листенца пресен босилек, накъсан (може и повече)
	1/4 чаша бял балсамов винегрет (рецептата следва по-долу)
	зехтин на вкус
	балсамова редукция (оцет) за поръсване
	сол и черен пипер на вкус
	1 хлебче чабата, нарязано на резени, предварително намазани с масло и запечени
За балсамовия винегрет:
	1 чаша бял балсамов оцет
	2 чаши зехтин екстра върджин
	1 ч.л. захар
	2 ч.л. смлян лук
	1 скилидка счукан чесън
	1 ч.л. прясна мащерка
	1 ч.л. прясно нарязан див лук
	Нарежете патладжана на приблизително еднакви малки кубчета, подправете със сол и задушете, след което разстелете върху широка чиния, за да изстинат. Нарежете чери доматчетата на половинки и сложете в купа. Накъсайте босилека и добавете при доматите. Щом изстине патладжанът, добавете и него в купата при доматите и сложете белия балсамов оцет. Объркайте леко, подправете със сол и черен пипер на вкус. По желание може да пуснете сместа в блендер и да пулсирате 3-4 пъти, така че да е нарязана по-ситно.
	Вземете нарязания хляб и го запечете с маслото в сух тиган от двете страни, докато стане златисто-кафяв.
	Сложете хлебчетата върху плато, покрийте обилно със сместа от купата и поръсете с балсамовата редукция, след което - с още босилек, ако желаете. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








