 
                
            
	за кората:
	100 гр. брашно от елда (или друго пълнозърнесто брашно)
	160 гр. бяло брашно
	1 жълтък
	1 ч.л. прясна мащерка
	1 ч.л. сол
	1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
	110 гр. студено масло, нарязано на малки парченца
	3-4 с.л. вода
	за пълнежа:
	масло, за намазване на тигана
	1 голяма глава червен лук, нарязана на кръгове
	1 голяма глава сладък жълт лук, нарязана на кръгове
	1 белтък
	1 цяло яйце
	170 гр. обикновено кисело мляко
	козе сирене, количеството е по желание
	220-280 гр. чери доматчета, разрязани на половинки
	сол и черен пипер на вкус
	прясна мащерка
	 
	Приготвяне на кората: Смесете съставките в кухненски робот или блендер и размесете на пулсов режим, докато тестото започне да се оформя. Ако не разполагате с робот, може да омесите тестото и на ръка. Оформете тестото на топка, увийте го с полиетиленово фолио или пергаментова хартия и замразете за около 30 минути. Загрейте предварително фурната на 220 градуса. Разточете тестото на кора с големината на формата за печене. Набодете дъното на кората на няколко места с вилица. Покрийте тестото с пергаментова хартия и отгоре сложете някаква тежест – например сухи бобени зърна или специални кухненски тежести. Печете за около 15-18 минути, докато тестото започне да придобива златист цвят (ако ви се струва меко, може да удължите времето за печене с още 5 минути, като отстраните тежестите). Извадете от фурната и оставете тестото да изстине.
	Приготвяне на пълнежа: Загрейте фурната на 160 градуса. В тиган загрейте маслото и добавете двата вида лук. Поръсете със сол. Гответе лука на средна температура, докато се карамелизират. Отстранете от огъня и разнесете цялата смес върху приготвената предварително кора на киша. В дълбока купа разбийте белтъка, яйцето и киселото мляко. Добавете малко сол и пипер. Изсипете сместа върху лука. С лъжичка гребвайте малки количества от козето сирене и ги сипвайте върху киша. Разпределете равномерно половинките чери доматчета. Поръсете тарта със сол, пипер и прясна мащерка. Печете във фурната за около 30-40 минути, докато ръбчетата на киша започват да се стягат. Отстранете от фурната и оставете да се охлади. Тартът може да се консумира загрят за 10-тина минути на слаба фурна, или студен.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








