 
                
            
	9-10 парченца франзела или багета
	1 скилидка чесън
	зехтин extra virgin
	сол и черен пипер на вкус
	9 тънки резена прошуто (или бекон) (140 гр.)
	1 малка ябълка, нарязана на тънки резени
	225 гр. меко козе сирене или сирене бри 
	Загрейте скаричка/парти грил. Върху тавичка поставете филийките хляб и ги поръсете със зехтина, сол и черен пипер на вкус. Запечете, докато станат леко хрупкави. Извадете от грила и натъркайте обелената скилидка чесън върху изпечената страна на хляба, след това го обърнете върху тавичката с неопечената страна нагоре.
	Покрийте хлебчетата равномерно с прошуто, ябълки и сирене. Поръсете с още малко зехтин, щипка сол и черен пипер. Запечете под грила, докато сиренето започне да се топи - 3-5 минути.
	Поднесете брускетите топли или на стайна температура. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








