за хумуса:
	400 г сварен нахут или от консерва
	2 с. л. сусамов тахан
	4 с. л. зехтин
	4 с. л. лимонов сок
	2 скилидки чесън, ситно скълцани
	сол на вкус
	за брускетите:
	1 франзела
	100 мл зехтин
	1 скилидка чесън
	1 с. л. джоджен, нарязан на ситно
	2 с.л. магданоз, нарязан на ситно
	маслини и домат за гарниране
	Нахутът се прецежда, като течността се запазва. Пасира се и се прибавят таханът, лимоновият сок и чесънът. Налива се на тънка струйка зехтинът. Посолява се на вкус и се слага в хладилника.
	Франзелата се нарязва на тънки филии. Пасират се заедно чесъна, магданоза и зехтина. С получената смес се намазват филиите и се слагат да се запекат на 200°С за 5-6 мин.
	Преди сервиране брускетите се намазват с хумуса и се гарнират с маслини и доматени резени.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








