 
                
            150 гр. пълнозърнесто брашно
100 гр. бяло брашно
1 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка бакпулвер
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 яйце
180 мл кисело мляко
 2 супени лъжици сметана
3 супени лъжици доматен сос
2 супени лъжици сусам
1 супена лъжица риган
100 гр. пилешки гърди
2 парчета топено сирене
100 гр. гъби
Сложете сухите съставки в купа и разбъркайте с лъжица. След това добавете яйцата, киселото мляко и сметаната и бийте за кратко с миксер, докато съставките се обединят, така че да няма бучки. 
В намазнена тава с диаметър 30 см. изсипете сместа и с лъжица, потопена в топла вода, разпределете по цялата тава. 
Отгоре намажете тестото с доматен сос, по краищата наръсете сусама, в средата настържете пилешките гърди, добавете нарязаните парчета топено сирене, гъбите и поръсете с риган. 
Печете в предварително загрята фурна на 250 С, 15 минути. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








