Бърза и вкусна торта с пудинг и ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Бърза и вкусна торта с пудинг и ябълки
Бърза и вкусна торта с пудинг и ябълки
admin
Добавена от: admin
5354
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

250 гр. брашно

1 ч.л. бакпулвер

100 гр. захар

1 ч.л. настъргана лимонова кора

125 гр. масло

1 яйце

За плънката:

1 кг ябълки

сока от 1 лимон

145 гр. захар

2 пудинга ванилия

ванилена захар

750 мл ябълков сок

400 мл сметана за разбиване

50 гр. стафиди

Смесете брашното с бакпулвера, захарта, ванилената захар и кората от лимон. Добавете маслото и яйцето и разбийте всичко добре. Покрийте тестото с фолио и охладете 30 минути в хладилник.

Намажете форма с пръстен и диаметър 26 см с масло и покрийте с 2/3 от тестото. От останалото тесто оформете висока 4 сантиметра ивица и я прикрепете към пръстена на формата.

Обелете ябълките и ги нарежете ситно. Смесете ги с лимоновия сок и 3 лъжици захар. Разпределете ги върху тестото.

Загрейте фурната на 170 градуса. Сварете пудинга със захарта, ванилената захар и ябълковия сок (вместо мляко). Още врялата смес наведнъж изсипете върху ябълките и поръсете със стафиди. Печете 50-60 минути, извадете и оставете тортата да се охлади във формата.

Преди сервиране извадете торатата от формата и я намажете със сметана.

Украсете с филирани бадеми.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft