Бърза шоколадова Панакота с вкус на италианско лято
    
    
     
                
            
                28 Юли 2015
            
            
            5744
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    300 мл млечна сметана
200 мл шоколадово мляко
50 гр. захар
150 гр. шоколад за готвене
10 гр. желатин
Сладката сметана, шоколадовото мляко (може и обикновено мляко, но с добавена захар), захарта (на вкус) и шоколада се слагат на огъня да кипнат. Отделно пакетчето желатин се накисва в 50 мл вода около 10 мин. След като хубаво се разтопи шоколадът, сместа се маха от огъня и вътре се прибавя желатинът. Разбърква се, докато се разтопи. Сместа веднага се поставя във формички. Първо се оставят на стайна температура, докато изстинат съвсем, а след това се пъхат в хладилник 3-4 часа. Изваждат се от формичките и се поднасят залети с плодов сос или течен шоколад.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








