 
                
            
	500 г картофи
	2 кафени чашки растително масло
	2 супени лъжици ориз
	1 глава кромид лук
	100 г моркови
	500 г спанак
	4 домата
	1/4 връзка магданоз
	2 яйца
	4 супени лъжици брашно
	2 кафени чашки прясно мляко
	30 г кашкавал
	сол на вкус
Дребно нарязаният лук и настърганите моркови се задушават до омекване в 1/2 от мазнината, след което се прибавят и се задушават нарязаният на ивички спанак и оризът. Накрая се слага ситно нарязаният магданоз и малко сол. Картофите, нарязани на филии, се запържват в останалата 1/2 от мазнината и леко се посоляват. Доматите се нарязват на филии. В тава се слагат последователно на пластове 1/2 от доматите, 1/2 от картофите, спанакът с ориза, останалите картофи и домати. Ястието се посипва с малко прясно мляко и се пече 20 минути, залива се с бешамелов сос, приготвен от препеченото брашно, останалото мляко и яйцата, поръсва се с настъргания кашкавал и се запича до златисто оцветяване на заливката.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








