Веднъж седмично готвя такова месо и сменям само гарнитурите
3 Март 2021
3601
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Съставки:
- месо (телешко) - 1 кг;
- лук - 400 г;
- масло - 200 г;
- вода - 50 мл;
- чесън - 3 скилидки. (на вкус, може и една);
- захар - 1 ч. л .;
- черен пипер (смлян), сол.
Рецепта:
- Вземете 1 кг месо. Нарежете го на големи парчета. Поставете в сух съд (тенджера).
- Нарежете 400 г лук на полупръстени. Поставете върху месото. Качване на ниво.
- Отгоре сложете 200 г масло, нарязано на парчета. Налейте 50 мл вода. Покрийте с капак и сложете на умерен огън.
- Един час по-късно отворете капака. Месо с лук нека сок.
- Сега добавете 2 ч.ч. сол и черен пипер на вкус. Както и накълцан чесън. Разбъркайте.
- Затворете отново капака и поставете най-ниския огън. Оставете да ври 2,5 часа.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари