Венецианско Фрико - пухкава картофена палачинка с много разтопен кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Венецианско Фрико - пухкава картофена палачинка с много разтопен кашкавал
Венецианско Фрико - пухкава картофена палачинка с много разтопен кашкавал
admin
Добавена от: admin
10285
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг картофи
500 гр. сирене Монтасио или кашкавал
1/2 малка глава ситно нарязан лук
3 супени лъжици олио
1 супена лъжица масло
сол и черен пипер
200 мл вода

Фрикото е лесно ястие от картофи и сирене Монтасио (подобно на кашкавал), което произхожда от кухнята на Венеция. Обикновено се сервира с царевична полента. Основната съставка е сиренето, което се прави в планинските места около град Удине. Може да се добави пушен бекон и други подправки, но това е основният начин за приготвянето му: 

Обелете картофите и ги нарежете на много малки кубчета. Поставете ги в по-голяма тенджера с незалепващо покритие, добавете лука, олиото, маслото, малко сол, черен пипер и разбъркайте. Добавете водата и ги поставете да се варят покрити с капак около 20- 30 мин. След като водата се изпари и картофите я абсорбират хубаво, разбъркайте и добавете сиренето (кашкавала), нарязано на кубчета. Постоянно бъркайте, докато кашкавалът се разтопи и сместа се изравни. 
За да се запече по-добре от двете страни, вземете по-малка тава с диаметър 20 см и я загрейте. Поставете една част от сместа и я оставете да се запече и хване коричка (като на снимката) - отнема около две-три минути. След това обърнете като палачинка от другата стана и запечете отново. 
Сервирайте фрикото топло, с добавки по желание.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft