Пълнен картоф е вкусно домашно ястие. Първоначално варени и сервирани картофи с пълнеж вътре, който се топи в устата са нещо, което не може да не пробвате. За готвене изберете продълговати картофи, за да е удобно да се изпече. За предпочитане е да не бъде много стар.
.jpg)
СЪСТАВКИТЕ
5 картофа
1 супена лъжица заквасена сметана
1 ч.л. горчица
1 голяма наденица
40 гр.
сушен копър
сол, черен пипер
ПОДГОТОВКА
Измийте, отрежете картофите, така че да могат да бъдат поставени върху равна повърхност. Поставете ги с изрязаната част върху лист за печене, намазан с растително масло във фурна, предварително загрята до 180 ° C.
.jpg)
Нарежете готовите картофи и от противоположната страна. Извадете средата от него с чаена лъжичка, така че дъното да остане непокътнато.
.jpg)
Комбинирайте заквасена сметана, горчица, нарязания чесън, сушен копър, сол и черен пипер.
.jpg)
Нарежете наденицата и кашкавала на малки парченца.
.jpg)
Всяко картофче напълнете със заквасена сметана, след това сложете малко кашкавал и колбас и отгоре пак от сместа. Печете пълнените картофи във фурната за още 10 минути.
.jpg)
Изпечените пълнени картофи трябва да се сервират горещи, докато кашкавала се разтопи. Отгоре може да се поръси с билки.














