Вижте зъболекарят на ужасите, който вади здрави зъби, вместо болни!

вход през zajenata.bg
За Жената
Вижте зъболекарят на ужасите, който вади здрави зъби, вместо болни!
1047
Вижте зъболекарят на ужасите, който вади здрави зъби, вместо болни!

Заради алчността, безчувствието и садизма, са поискани осем години затвор за холандеца Марк ван Ниероп, от медиите, наречен "Зъболекар на ужасите", съден във Франция, тъй като осакатил десетки пациенти в периода от 2008 до 2012 г.. Пред съда във френския град, искането на прокурора Лусил Жежон Бру, се назначава психологическата експертиза, според която ответникът изразява "пълно отсъствие на състрадание, както и наличие на алчност", предаде агенция "Франс прес". 

 

- В досието не попадаме на нищо друго освен на алчност, безчувствие, дори и наслада в нанасянето болка - каза съдийката, която поиска неговото задържане в затвора в очакване на присъдата, както и доживотна забрана за практикуване на зъболекарската професия. Според нея, Марк ван Ниероп давал "ненужна и мъчителна грижа", причинил "болка, чиято крайна цел е била плащане" на здравното осигуряване с ужасни последици за здравето.

От стотиците жертви, прокурорът признал осакатяването на 53, търсейки преименуване на престъплението за още 20 от тях в "умишлено насилие".

Марк ван Ниероп по време на процеса, който започна на 8 март, през цялото време отговаряше с "нямам коментар". Единствено миналата сряда, на втория ден от съдебното заседание, направил изключение и казал, че е "отговорен" и добави, че е бил в психическо състояние, в което хората от обкръжението не го интересували.

Ван Ниероп се установява в Шато-Шанън, в централната френски регион Морван, през 2008 година. В кабинета можел да приема "между 18 и 26 пациенти". Работи "на едро", докато не започнали да пристигат жалби. През юли 2012 г. затворил кабинета под фалшив претекст. През 2013 г.

избягал в Канада, но бил намерен в канадското градче Ню Брансвик, арестуван, когато уж се опитвал да се самоубие. Бил предаден на Франция през септември 2014 година.

Марк ван Ниероп вадел здрави зъби на хората, а десетки пациенти били със счупени челюсти след неговата намеса, грануломи и сепсис, и поради това получил обвинения и за нанасяне много тежки наранявания и измами, тъй като също е било установено, че е взел пари от пациенти и от застрахователните компании.

Ван Ниероп работел на мястото, в което е имало недостиг на персонал, който да извършва медицински услуги, наел фирма за намиране дефицит на персонал, а жителите приветствали идването на зъболекар, който "караше джип, пушеше големи цигари и имаше голямо куче".

Въпреки това, през 2011 г. ставало все по-ясно, че неговите методи на лечение всъщност приличат на средновековните методи за мъчение.

- Даде ми осем инжекции и изведнъж ми извади осем зъби. Кръвта ми течеше цели три дни - каза 65-годишната Силвиан Булестриз, която дошла при него за зъбна протеза.

Осемдесетгодишният Бернар Угон разказа, че след изваждането на зъбите "части от тъкан" хвърчели на всички страни. Злощастна била и Никол Мартен, която загубила повече зъби заради грануломи и сепсис.

С помощта на медицинските специалисти, които работили при Ван Ниероп, Мартен в началото на 2013 г. започнала да събира жертвите на "медицинските" методи, за да подадат колективна жалба, а броят на ищците достигнал 120.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft