Витаминозна супа с цвекло и боровинки
    
    
    
                
            
                 9 Октомври 2013
            
            
            7043
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    350 г сварено червено цвекло
4 с.л. портокалов сок
200 г пресни или замразени червени боровинки
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. табаско или друг лютив сос
сол на вкус
черен пипер на вкус
За гарниране: 
4 ч.л. изцедено кисело мляко
1 с.л. червени боровинки
стръкче джоджен/магданоз
 
Боровинките се заливат с 1 ч.ч. вода и се слагат да заврат. Цвеклото се нарязва на парчета и се пасира. Прибавят се боровинките и киселото мляко. Пасира се отново и се прецежда. Супата се подправя с лютивия сос, сол и черен пипер на вкус. Охлажда се в хладилника. Поднася се с лъжичка кисело мляко (или заквасена сметана), няколко боровинки и листенце джоджен/магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








