Вкусен десерт с карамелизирани ябълки
    
    
     
                
            
                17 Февруари 2014
            
            
            24154
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    4 ябълки
40 гр захар
1 пакетче ванилена захар
2 с.л. лимонов сок
малко канела
70 гр бисквити или бишкоти (по желание)
100 мл сладка сметана
Обелете ябълките, почистете от семето и нарежете на парченца Сложете ги в тиган на тих огън, заедно със захарта и лимоновия сок. Добавете ванилията и малко канела. Оставете ябълките да се карамелизират за 10-тина минути, докато придобият приятен карамелен цвят и омекнат. 
Раздробете бисквитите на ръка или в блендер. В чаша сложете слой карамелизирани ябълки, поръсете с натрошените бисквити, а отгоре залейте със сметана. 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








