1 яйце
	400 гр. кисело мляко (1 кофичка)
	1 с.л. сол
	1 ч.л. захар
	20 гр. мая за хляб (суха или прясна)
	1 щипка сода бикарбонат
	3 с.л. олио
	около 1/2 кг. брашно 
	За плънката:
	1 глава лук
	2 печени червени чушки
	300 гр. бекон
	топено сирене
	подправки на вкус - сол, черен пипер, чубрица, риган, червен пипер
	От изброените продукти се замесва средно меко, еластично тесто (сухата мая се смесва с брашното, а содата се угасява в киселото мляко). Оставя се да втаса около половин час. От тестото се правят топки, които след това с намаслени ръце се изтъняват на тънки питки. Питките се поставят на леко набрашнен работен плот и върху половината на всяка питка се слагат няколко супени лъжици от предварително приготвената плънка. Внимателно се прихлупват със свободната част на тестото и краищата се прищипват, така че да се запечата плънката (може да използвате и вилица за целта). Пекат се на загрята скара - по 3-4 минути на страна.
	За плънката: лукът се задушава в 2-3 с.л. олио, докато омекне. Добавя се нарязаният на кубчета бекон и се запържва до зачервяване. Отдръпва се от котлона и се разбърква с нарязаните чушки, нарязаното на дребно топено сирене и подправки на вкус.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








