Всичко, което трябва да знаем за кръщенето и кой и защо не може да става кръстник

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Всичко, което трябва да знаем за кръщенето и кой и защо не може да става кръстник
44915
Всичко, което трябва да знаем за кръщенето и кой и защо не може да става кръстник

Всеки родител е длъжен да защитава детето си от нещастие. И ако човек е вярващ, тогава това е много по-лесно. Той просто отива в храма и моли Бога за ходатайство за своето дете. Господ предоставя благодат и закрила по време на тайнството на кръщението , специален ден в живота на новия християнин.

 

Обред на кръщението

Да се ​​кръстиш означава да направиш първата крачка към Бога. Но много от нас знаят много малко за самия обред. Затова не е изненадващо, че родителите подхождат към това събитие с голямо внимание. И това е правилно.

За да преминете тайнството според всички канони и правила, има строги забрани, установени от църквата. Те са задължителни. След като се консултираха със свещеника, редакторите ни подготвиха списък със строги забрани, които трябва да се спазват по време на кръщенето.

ЗАБРАНИ ЗА КРЪЩЕНЕ

Най-важното правило, което духовниците са уморени да повтарят, се отнася до присъствието на кръстници в църквата. Ако човек не е присъства по време на церемонията, той не се счита за кръстник .

Разбира се, никой не забранява да помага на детето и да се моли за него, но с присъствието си кръстникът се съгласява да бъде приемник и се задължава да отгледа детето според християнската вяра. Това не може да се направи задочно.

Само тези, които вече са кръстени, могат да бъдат кръстници. И основният кръстник на детето е един: момчето има баща, момичето - майката. Следователно, ако няма други възможности, един човек може да присъства на кръщенето.

На майката е строго забранено да посещава църква 40 дни след раждането . До този момент тя се счита за нечиста. Забраната за влизане в храма важи и за кръстника, ако денят на кръщението съвпада с този период.

Забранява се кръстник да бъде човек, който е възприел монашеството или страда от психическо разстройство.

Родителите не трябва да бъдат кръстници на собственото си дете. Тази забрана важи и за осиновителите.

Въпреки че е общоприето, че е нежелателно да се приема брачна двойка като кръстници, това е повече традиция, отколкото забрана. Служители на църквата ни напомнят, че духовното родство винаги е над телесното.

„С указ на Светия синод от 31 декември 1837 г. родството между кръстникът и детето е обявено за несъществуващо. Пазителите на едно и също дете могат да сключат църковен брак . "

Съпругът и съпругата могат да имат осиновени от различни бракове. И е позволено да кръщават децата кръстосано, тоест родителите на детето (поне един от тях) могат да бъдат кръстници на другите деца от предходния брак

Забранено е провеждането на светия обред на кръщението съзнателно за втори път. Ако човек не знае дали е кръстен, тайнството може да се извърши само след разрешението на свещеника.

В древните канони има забрана да се къпе дете след кръщене. Аблуцията трябва да се извърши на осмия ден след обреда.

Забранено е приемането на Причастие на дете, кръстено до 40 дни от раждането. Първото причастие е възможно само след църковното поклонение, което се извършва на четиридесетия ден или по-късно.

За да предотвратите нарушенията и да не развалите празника, отидете в храма предварително и разберете от свещеника как правилно да се проведе церемонията , как да се подготвите, какво трябва да купите предварително и какво можете да правите в църквата.

Ако имате кръстници, помнете ги не само за рождени дни. Поканете децата да отидат в храма за изповед и причастие. И в ежедневната молитва винаги молете Господ за защита и благословия за тях.

 

Много преди раждането на дете, помислете кой от най-близките ви хора бихте искали да бъде кръстник. Ако се съмнявате, попитайте духовния наставник, който въпреки суеверието може да се приеме за кръстници и кой не може .

Никога не заобикаляйте църквата. Винаги идвайте на това място веднага щом имате такова вътрешно желание. Светите отци винаги ще намерят отговори на въпросите, които ви преследват .

Може би сме пропуснали важни забрани, свързани с кръщенето , пишете ни в коментарите, които забравихме да споменем. Може би това е суеверие или стара традиция, нека се опитаме да го измислим заедно. Бог да тви благослови!

Ако статията ви е била полезна, споделете я с приятелите си в социалните мрежи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft