Вътрешни мазнини: 8 правила, които ще ви помогнат да се отървете от тях

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Вътрешни мазнини: 8 правила, които ще ви помогнат да се отървете от тях
4801
Вътрешни мазнини: 8 правила, които ще ви помогнат да се отървете от тях

Наистина искам да отслабна, а резултатите от усилията никак не са доволни?

Най-голямата пречка е висцералната мастна тъкан. Всички подробности за него, както и ефективни начини да се отървете от излишните мазнини - прочетете тази статия ...

Ходите ли на фитнес, опитвате ли се да се храните правилно и теглото упорито е на мястото си или упоритото „коремче“ все още не е приятно за окото в огледалото? Може би причината е, че тялото е натрупало много висцерални (вътрешни) мазнини. Обикновено е по-трудно да се отървете от него, отколкото подкожно.

Какво представлява висцералната мазнина

Висцералните (коремни) мазнини се натрупват около жизненоважни органи на коремната кухина и се намират под мускулите. Състои се от кафяви клетки, докато подкожните - от бели.

Вътрешните мазнини не са враг на нашето тяло.  Но само докато се натрупа в излишък.

Добри функции на висцералната мазнина:

Предпазва вътрешните органи от механични повреди.
Поддържа оптимална телесна температура.
Служи като един от източниците на резервна енергия за тялото.

Каква е опасността от излишните висцерални мазнини:

  • Повишават кръвното налягане.
  • Пречат на нормалното функциониране на червата, черния дроб и други органи.
  • Провокират развитието на разширени вени (поради повишено натоварване на краката).
  • Може да причинят сърдечен удар и други сърдечно-съдови заболявания (поради постоянен натиск върху сърцето).
  • Забавят метаболизма.
  • Повишават риска от атеросклероза. Това се дължи на факта, че когато висцералната мастна тъкан попадне в черния дроб, тя се преработва в холестерол, който запушва кръвоносните съдове.
  • Намалената инсулинова чувствителност и като следствие може да развие диабет тип 2, затлъстяване.
  • Риск от мастна хепатоза. Възниква поради затлъстяване на чернодробните клетки.
  • Хормоналният фон се променя.

И всичко това - с естетически дефект. В крайна сметка излишната висцерална мазнина неизменно води до увеличаване на коремния обем.  И ако талията ви (женска) е надвишила 80 см, има смисъл да помислите сериозно за здравето.

Как да се отървем от излишните висцерални мазнини?

Ако тялото се отърве от подкожните мазнини на първо място, тогава нашата „вътрешна мазнина“ е толкова лесна за коригиране. И никаква липосукция няма да помогне тук. Но ние самите може да се справим с голямо желание и малко търпение.

1. Не се подлагайте на строга диета!

И в идеалния случай - изобщо не сядайте на тях. Почти всяка диета за отслабване - зло!  Докато здравословна диета - напротив, само ползи.

Няма начин да се отървете от висцералните мазнини при тежки диетични ограничения. Дори ако подкожната и ще бъде подложена на такъв стрес за тялото, висцералната ситуация може да е точно обратната. Екстремните диетични ограничения само допринасят за натрупването на резерви. С помощта на „бързи диети“ можете да отслабнете само като загубите излишната вода и загубите на мускулна маса.

2.

Не се отказвайте от въглехидратите

В края на краищата те са източник на енергия. Когато количеството въглехидрати в ежедневната диета спадне рязко, тялото отново ще побърза да създаде стратегически резерви на резервен източник на енергия. Тоест ще „покрие“ вътрешните органи с още по-голямо количество висцерална мазнина.

Яжте въглехидрати!  Но, ако е възможно, - само сложни.  Това са каши, зърнени храни, банани, тестени изделия от твърди сортове.  И се опитайте да се "напаснете" с въглехидрати до 16-17 часа.

Ако не добавите сложни въглехидрати към вашата диета, рано или късно пак ще си попаднете на кифлички, бонбони и други празни сладкиши, които няма да донесат нищо добро и ще обезсилят всички усилия.

3. Най-много внимание - за закуска!

Това ще ви каже и народната мъдрост (закусете сами), както и всеки диетолог, както и всеки последовател на източната медицина.

Каква трябва да бъде закуската? Дълги години бях убедена, че най-добрите са сложните въглехидрати. Докато не попаднах на принципите на хранене от известен лекар.

Оказва се, че най-полезната закуска - това са както протеини и сложни въглехидрати, така и фибри (зеленчуци).

Когато започнах да следвам тази схема, забелязах, че наистина през деня не води до „закуска“. А вечер не искате нещо сладко. И трябва само да обръщате по-малко внимание на закуската (например, просто сипете мюсли с кисело мляко), тъй като започвате да ядете през целия ден през деня.

Най-трудното е да се преквалифицирате за обилна закуска. Бухалите ще разберат. Но съм сигурен, че ако вече съм успял (мързелива ревностна Бухал), тогава всяка друга жена, освен това, ще може да се превърне в добра закуска.

4. Ангажирайте се с гръбначния стълб

Ако някой ми беше казал преди няколко години, че работи толкова усилено, нямаше да повярвам. През последните месеци видях толкова много снимки „преди и след“ на хора от различен пол и възраст, лежащи на ролка на Fukutsuji, че няма съмнение:  стойка и изобщо плосък гръб - основата на всичко: здраве, красота, младост, добро благополучие.

Това е по отношение на висцералната мастна тъкан: гръбначната тяга помага на органите да се върнат на законните си места. И коремните мазнини, които тялото е принудено да натрупва в излишък (за да се избегне механично триене вътре), започват да отиват и да се разпределят по различен начин. И стомахът буквално изчезва пред очите ни.

Не съм с наднормено тегло. По-скоро дори обратното. Но в корема все още имам несъвършенства. Когато започнах да лежа на валяка всеки ден, дори възвърнах височината си (добавена обратно във височина 2 см, загубена след две раждания). Да не говорим, че стомахът спря да изпъква - стана по-подреден. Без кубчета, без излишни мазнини. Не страстен, а просто естествен, каквото трябва да има 41-годишната жена. А линията на талията е станала много по-изразена.

Моят резултат. Коремът е отпуснат, не участва

Внимание!  Техниката има противопоказания! Консултирайте се с остеопат или лекуващ хирург, ако имате проблеми с опорно-двигателния апарат.

Всъщност, разбира се, всяко упражнение за поза ще подобри здравето ви и ще поддържа тялото ви младо. Ето защо, ако техниката с валяк не ви харесва, тогава използвайте други опции. За щастие има много от тях.

5. Пийте вода!

Топло или по-близо до горещо.  Освен ако, разбира се, не искате метаболизмът ви да се ускори и да се отървете от излишните висцерални мазнини да вървят по-бързо. Тялото се нуждае от вода за транспортиране и отделяне на продукти от разпад.

Няма да се уморявам да повтарям:  класическата норма е чиста питейна вода в размер на 30 мл на 1 кг от теглото ви на ден.  Цифрата може да се промени в по-голяма степен, ако човек води активен начин на живот или живее в регион с горещ климат. И обратно, цифрата може да бъде по-ниска, ако начинът на живот е заседнал и регионът на пребиваване е доста суров по отношение на климата (тук обаче има забележка: при студено време горещите напитки без захар са полезни).

6. Включете в диетата си храни, богати на Омега-3, Омега-6 и витамин С

Заедно тези елементи не само лекуват цялото тяло, но и спомагат за регулирането на метаболитните процеси.

Според едно интересно проучване, проведено в продължение на 12 седмици върху 3 групи хора на различни възрасти, приемащи Омега-3 ускорен метаболизъм:

с 3,8% при младежите;
с 5,4% при възрастни;
с 14% при възрастни жени.

Освен това омега киселините дават усещане за ситост, а в комбинация с упражнения ускоряват мускулния растеж и насърчават по-бързото разграждане на излишните мазнини.

Кои продукти съдържат много Омега-3:

Други ненаситени мастни киселини също са полезни.  По-специално, Омега-6.

А витамин С от своя страна 30% ускорява премахването на излишните мазнини. Най-добрите източници на "аскорбинова киселина":

От този списък специално препоръчвам куче роза. Тя е не само рекордьор по съдържание на витамин С, но и го запазва много повече от кивитата, донесени отдалеч.

7. Обърната поза

Много полезно за ускоряване на метаболизма и възстановяване като цяло. Висцералните мазнини ще отидат много по-бързо, ако поне един ден по-късно да стоят за минута в позицията "Бреза".

"Бреза" - 1 поза, която замества комплекса от аеробни упражнения

Именно тази поза засилва движението на кръвта през гръбначната артерия към тилната област. А това от своя страна стимулира работата на всички центрове на висцерална регулация в структурите на мозъка. В резултат на това функционирането на всички системи се подобрява.

Освен това, в позицията "Бреза" затягаме брадичката на щитовидната жлеза. И има благоприятен ефект върху нейната работа, нормализира хормоналния фон, помага да се отървете от най-устойчивите мастни натрупвания по вътрешните органи.

8. Локално засилване на метаболитните процеси в корема

Това включва упражнения и масаж, насочени към подобряване на кръвоснабдяването и метаболизма в корема.

Знаете ли, че тялото консумира мазнини по-бързо в онези области, където се увеличава кръвообращението? Там всички процеси протичат с ускорени темпове.

Най-простото упражнение е любимото ми "Коте".

Обикновено завършвам това упражнение с „мост“ и след това давам почивка на гърба си в „гънката“ (седнал на пода, изпънати напред крака, опитвам се да легна изцяло на краката си, облегнат на лице към пищялите).

„Коте“ помага да се направи гръбначният стълб по-гъвкав, подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт и ускорява разграждането на мазнините в корема.

Коремният масаж също е много полезен.  Но! Не бих препоръчал да го направите сами. Или трябва да се научите да моделирате коремен масаж под ръководството на специалист.

Най-безопасният начин е просто леко да погалите корема си по часовниковата стрелка. Но, разбира се, масаж от специалист ще даде резултати много по-бързо.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft