Чудите се сутрин защо се будите със заплетена коса, ето защо, всички правим тази грешка

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Чудите се сутрин защо се будите със заплетена коса, ето защо, всички правим тази грешка
12062
Чудите се сутрин защо се будите със заплетена коса, ето защо, всички правим тази грешка

Косата ви се нуждае от сън  точно толкова, колкото и кожата ви. И докато ние инвестираме много време и усилия в грижа за кожата си преди лягане, косата ни заслужава същото внимание и по време на самото спане. Може да не сте го осъзнали, но спането с пусната коса може да причини повече вреда, отколкото може да си представите

Ние решихме да разгледаме отблизо как спането с пусната коса може да повлияе на здравето на косъма ви. И събрахме няколко трикове, които да проверите в секцията за бонуси.

 

1. Може да се събудите със заплетена коса.

Когато се мятате в съня си, косата ви вероятно ще стане на възли. Това се случва поради триене, което се получава, когато косата ви се търка в калъфката. Не само ще ви накара да се събудите с разхвърляна коса, но това многократно увреждане в крайна сметка може да отслаби косъма ви.

 

2.

Може да ви причини акне.

Ако имате чувствителна, склонна към акне кожа, е добра идея да не докосвате с косата си лицето си. Стилизиращите продукти и балсами, които се натрупват върху косата ви, могат да попаднат на кожата ви през нощта и да запушат порите ви. Това от своя страна може да доведе до пробиви и да предизвика дразнене на кожата. Всъщност хората с дълга коса могат дори да получат акне по гърба си, а държането на косата ви далеч от лицето ви по време на сън може да помогне за предотвратяване на някои кожни заболявания.

 

3. Може да саботира растежа на косата ви.

Когато косата ви се заплита, това означава, че нейната кутикула е повдигната и остава отворена. Повредената коса расте бавно и ако мечтаете за дълга коса и просто не можете да я накарате да расте след определена дължина, не забравяйте да я защитите, докато спите.

 

4. Косата ви може да стане накъдрена.

Може би си мислите, че сте изпробвали всеки стилизиращ продукт, за да укротите къдравата си коса, но нещо толкова просто, колкото оставянето на косата ви по време на сън, може да доведе до загуба на влага в косата. Вашата възглавница може да е отговорна за вашата къдрава коса, защото колкото повече триене създава върху косата ви, толкова повече влага се изпарява от нея.

 

5. Това може да доведе до разделяне на краищата.

Разцепените краища не са само досадни, ако имате много от тях по цялата си коса, това може да направи прическата ви да изглежда нездравословна и недодялана. Ако не си вържете косата преди лягане, цялото преместване през нощта може да причини увреждане на косата ви, причинявайки накъсване и цепене на краищата. И освен ако не спите на копринена калъфка за възглавници, няма да е лесно да се разделите с разцепените си краища.

 

6. Това може да повлияе на качеството на съня ви.

Спянето с пусната коса може не само да ви накара да полудеете сутринта, но може и да ви държи будни през нощта. Когато спите, косата ви може да се търка по лицето ви и да нарушава съня ви. Най-добрият начин да се грижите за косата си, преди да си легнете вечер, е внимателно да я изчеткате и да я направите на разхлабена плитка .

 

Бонус: Как да защитите косата си, докато спите

Докато спането с плътна може да е  вредно за косата ви, има няколко лесни начина да се грижите за косата си, докато спите.

Увийте я в забрадка . Копринен или сатенен шал ще поддържа краищата ви здрави и няма да попива влагата от косата ви.

Усучете косата си на възел и използвайте шалче вместо ластик.

Изберете свободни плитки . Вместо да увреждате косата си с маша, сплетете косата си преди лягане. Това ще държи косата ви далеч от лицето ви през нощта и ще ви даде естествени вълнички сутрин.

Оставяте ли косата си разпусната, когато спите? Какво правите, за да защитите косата си, когато спите?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft