Грешки, които упорито повтаряме при интимната хигиена

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Грешки, които упорито повтаряме при интимната хигиена
21509
Грешки, които упорито повтаряме при интимната хигиена

Интимната хигиена е много деликатен проблем. За съжаление малцина решават да говорят за това. Някои жени дори се срамуват да се консултират с лекаря си, когато става въпрос за хигиената на половата система.

Именно поради тези причини жените са склонни да повтарят едни и същи грешки отново и отново, като по този начин причиняват здравословни проблеми. Кои са най-честите грешки, които жените правят при интимната си хигиена?

Грешно изтриване и прекомерна употреба на интимни кърпички

Всъщност много жени погрешно използват тоалетна хартия след лоши тоалетни принадлежности . Посоката на движение на хартията е предварително към задната част на тялото, т.е. задните части. Никога не е обратното по посока на вагината или отпред.

Обсебени сте от интимните кърпички? 

Всъщност не е забранено да ги използвате, стига да насочите употребата навън. Интимните хигиенни продукти не са предназначени за вътрешна употреба, директно във влагалището.

Носете твърде тесни дънки

Ако носите тесни дънки или бельо, вагиналната микрофлора се нарушава и се активира така наречената вагинална патогенна микрофлора, причиняваща бактериални инфекции като бактериална вагиноза, вагинална кандидоза или трихомониаза.

 

Носенето на бельо, което не е 100% памучни материали като синтетика, полиестер увеличава риска от вагинални инфекции, тъй като този вид материал задържа влага вътре в себе си, за разлика от дишащия памук. Топла и влажна среда е идеално място за покълване на бактерии.

Препоръки:

Винаги давайте предпочитание на бельо от 100% памук или други естествени материали.

2.

Сменяйте бельото поне веднъж на ден, дори по-често, ако е необходимо.
3. Перете бельото с хипоалергенни почистващи препарати.
4. Сменяйте цялото бельо напълно веднъж годишно.

Поддържане на тоалетните принадлежности в банята

Много жени пазят тези неща за менструалния цикъл в банята. Но не забравяйте, че те имат способността да абсорбират влагата.
Тампоните ще се разпаднат по-бързо, тъй като абсорбират влагата от душа. В същото време тоалетната е място с много бактерии, така че и капаците на тоя/алетнаат чиния са изложени.

Съхранявайте на сухо и тъмно място.

Вие сте обсебени от интимната чистота

Женската вагина е самопочистващ се орган, с естествен механизъм за самопочистване, който предотвратява развитието на инфекции и патогенни микроорганизми.

Не забравяйте, че лактобацилите са компоненти на нормалната микрофлора и поддържат правилното ниво на pH, предпазвайки влагалището от инфекция. С честото измиване тази система е просто неустойчива и ще се разпадне.

Носенето на мокър бански задълго

Когато банският ви костюм е мокър, това създава практически идеална среда за бактериални или инфекции на пикочните пътища. Затова не стойте прекалено дълго във мокрия бански. Сменяйте го възможно най-бързо с чисти и сухи дрехи.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft