гъби - 700-800 г
	олио - 2-3 с.л.
	лук - 3-4 глави кромид
	моркови - 2 броя
	целина - 1/2 глава
	брашно - 2 с.л.
	домати - 3-4 броя
	чесън - 2 скилидки
	черен пипер - на вкус
	индийско орехче - 1/2 ч.л.
	дафинов лист - 1 лист
	лимони - 1 брой
	магданоз
	сол  
Нарежете лука, гъбите (ако има нужда), морковите, целината и ги задушете в малко мазнина до омекване. Прибавят се нарязаните 2 домата, овкусява се подправки и къкри до увиране на доматите. Зеленчуците се изсипват в леко намазнена тава, добавят се дафиновите листа и се заливат с размитото в малко вода брашно.
Поръсват се с накълцан магданоз, нарязаните скилидки чесън, а отгоре се нареждат резени лимон и домати на кръгчета. Огретенът се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса за половин час.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








