Огретен от патладжани и сирене
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            11944
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	4 патладжана
	300 г сирене
	6 яйца
	1 ч.ч. прясно мляко
	10 стръка магданоз
	10 стръка копър
	2 скилидки чесън
	сол
Време: 80 минути
Патладжаните (4 бр) се нарязват на колелца, посоляват се и се оставят за половин час да пуснат горчивия си сок. След това се измиват и подсушават. Подреждат се в тавичка, като между всеки ред патладжани се поръсва натрошено сирене (300 г), ситно нарязани магданоз (10 стръка) и копър (10 стръка) и пресован чесън (2 скилидки). Ястието се залива със смес от разбитите с прясното мляко (1 ч.ч.) яйца (6 бр) и се пече при 180 градуса до готовност.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








