Даже децата посягат за допълнително, нищо, че е със зеленчуци! Зеленчуков пай Бижу - малък пухкав разкош

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даже децата посягат за допълнително, нищо, че е със зеленчуци! Зеленчуков пай Бижу - малък пухкав разкош
Даже децата посягат за допълнително, нищо, че е със зеленчуци! Зеленчуков пай Бижу - малък пухкав...
2320
Източник: За Жената
Даже децата посягат за допълнително, нищо, че е със зеленчуци! Зеленчуков пай Бижу - малък пухкав разкош
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази рецепта за зеленчуков пай е истинско гастрономическо бижу! Неговата простота и богат вкус печелят всички, от деца до възрастни, и често се иска допълнителна порция.

Идеална за семейни обяди или лека вечеря, тази рецепта съчетава пресни съставки и лесно приготвяне, за да създаде вкусно и питателно ястие.

Пригответе се да впечатлите любимите си хора с този неустоим обяд (или вечеря). Ето какво ви е необходимо за този Зеленчуков пай бижу :

Зеленчуков пай бижу

Продукти:

  • 300 г броколи
  • 700 г карфиол
  • 150 г (1 среден) морков
  • 20 г магданоз
  • 3 яйца
  • 400 мл прясно мляко
  • 170 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • черен пипер на вкус
  • смлян кориандър на вкус
  • 10 г масло
  • 100 г настърган кашкавал

Приготвяне:

1.

В тенджера с 1 литър вода добавете 1 чаена лъжичка сол и оставете да заври. Измийте броколите, почистете ги и ги разделете на розички.

Бланширайте ги във вряща вода под капак за 2 минути, след което ги извадете с решетъчна лъжица и ги поставете в купа със студена вода, за да спрете процеса на готвене.

2. Пригответе огнеупорна тава с размери приблизително 27x27 см и я намажете с масло. Измийте карфиола, почистете го и го разделете на малки розички, след което ги подредете в тавата.

Добавете отцедените броколи, настъргания морков и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте зеленчуците, за да се смесят.

3. В отделна купа разбийте яйцата с млякото, добавете сол, черен пипер и смлян кориандър на вкус. Постепенно добавете брашното и бакпулвера, като разбърквате с телена бъркалка, докато се получи хомогенна смес без бучки.

4. Изсипете сместа равномерно върху зеленчуците във формата за печене. Поръсете отгоре настърган кашкавал.

млечен сос върху зеленчуци

Снимка: YouTube

5. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 45-50 минути или докато паят придобие златистокафява коричка.

зеленчуков пай

Снимка: YouTube

6. Оставете да се охлади леко преди нарязване и сервиране.

порция зеленчуков пай

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft