Дебют - прическа за жената, която знае какво иска! Меки слоеве, красив обем и универсална красота за всяка дължина (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Прически
Дебют - прическа за жената, която знае какво иска! Меки слоеве, красив обем и универсална красота за всяка дължина (Снимки):
8122

Има една прическа, която бързо се превърна в любима на жените по цял свят. Става дума за фризурата, която всички наричат "Дебют".

Прическа Дебют  е лесна за оформяне, меките ѝ слоеве създават пищен обем.

Изглежда красиво на дълга, средна или къса коса, което я прави универсален избор за прическа .

прическа дебют

Технология на подстригване

Техниката е взаимствана от каскадата. Работата започва върху мокра коса. Първо тя се разделя на четири. Косата от върха на главата се сресва над челото и от нея се оформя контурът. В хода на подстригването кичурите се подреждат в каскада един върху друг. Това създава ефекта на добре поддържан, но небрежен обем и течащ "водопад".

Обръща се внимание на изчистения дизайн на контура на лицето. Короната и задната част на главата получават допълнителен обем. Последният етап на подстригването е изтъняването. На тънка, слаба коса то се прави в самите корени, което придава визуален обем. 

Дебют на къса коса

Прическа с дължина до линията на ушната мида се счита за къса. Може да се направи с удължаване на отделни кичури или с кичури с еднаква дължина по цялата глава. Първият вариант е удобен заради своята практичност, вторият е подходящ за бизнес или романтичен външен вид. И двата варианта изглеждат еднакво добре и на къдрици, и на права коса. Върху къса коса тази прическа създава добър обем.

дебют на къса коса

Прическата може лесно да бъде оформена и моделирана със сешоар и кръгла четка или козметика, като я използвате според вашите предпочитания (пени, мусове, лакове ...).

прическа дебют оформяне

прическа Дебют с обем

Благодарение на това можете да променяте имиджа си всеки ден. Достатъчно е да срешете кичурите в другата посока, като им придадете обем или, обратно, да ги загладите около главата. И без значение какво диктува модата - прическата ще ви помогне да бъдете винаги стилни. 

обемна къса прическа

Дебют за средна коса

На средна коса Дебют изглежда невероятно женствено. Особено популярен е сред дамите с квадратно или кръгло лице. С помощта на прическата чертите на лице с тези форми се удължават визуално, а скулите са подчертано изразени. Недостатъците на високото чело и, обратно, подчертаните скули са скрити от бретон или скосени кичури.

дебют средна коса

Благодарение на кантирането и изтъняването можете да постигнете индивидуална опция. Кичурите могат да бъдат филирани или оформени в сложна каскада.

среднодълга прическа дебют

прическа дебют отстрани

Разнообразие във визията може да се постигне чрез фокусиране върху един от трите най-важни елемента на „Дебют“ - бретон, обемна корона или каскада, спускаща се до раменете.

Дебют за дълга коса

Повечето дългокоси красавици познават добре проблема с цъфтящите краища - жалко е да ги отрежете, но е необходимо да подобрите външния си вид. Най-добрият вариант в този случай навярно е именно прическата "Дебют". Косата се подстригва каскадно и ще изглежда като течащ водопад. Тези, които са решили да се отърват от следите от къдрене или неуспешен стайлинг, също могат да се възползват от тази възможност.

дебют на дълга коса

Дългата коса се подстригва с помощта на каскадна техника. Обемът се постига чрез изтъняване на всеки кичур, които се редуват последователно един върху друг. Може да има и модификации със симетрични или асиметрични кичури.

дълга прическа дебют

Изборът се прави въз основа на формата на лицето и качеството на косата. Удължените кичури или бретонът могат да подчертаят или скрият чертите на лицето, подчертавайки неговите силни страни и скривайки слабостите.

красива прическа дебют

Благодарение на тази прическа дългата коса става лесна за поддържане. Грижите и оформянето отнемат много малко време. Както при средната дължина, тук можете да използвате пени, мусове, лакове или друга козметика, в зависимост от вкусовете, предпочитанията и задачите на визията. В допълнение, с тази прическа е лесно да трансформирате прическата от бизнес и практична в лека и романтична. За да направите това, достатъчно е да разтворите „конската опашка“ или кока на тила и да извадите фибите, след което леките къдрици ще потекат женствено по раменете и гърба. 

С или без бретон

прическа дебют с бретон

Бретонът не е задължителен атрибут на "Дебют". Той може да бъде заменен от дълги кичури, падащи над челото, или, обратно, отварящи го напълно. Тази подробност обаче играе много важна роля. При избора на бретон възникват и много опции - той може да бъде наклонен, накъсан, филиран, дълъг или къс. Всичко зависи от имиджа и желанието. Основното условие е той хармонично да подчертава външния вид на прическата и формата на лицето. 

Ето няколко трика за използване на бретон:

 • Острите ъгли на лицето се изглаждат от наклонен, прав или сресан отстрани бретон;
 • Правият, до веждите, бретон визуално ще направи тясното лице малко по-широко или по-малко удължено;
 • Асиметричният бретон ще промени благоприятно и ще подчертае чертите на трапецовидно лице;
 • Косият бретон е идеален за пълно или кръгло лице. В този случай той може да бъде удължен; 
 • Правият бретон ще добави чар на овално лице. Бретонът, според вашето настроение, може да се среше на една страна;
 • На къса коса наличието на бретон визуално удължава лицето и разтяга шията.

Как да разберем дали ще ни отива?

Характеристиките на „Дебют“ увеличават броя на нейните фенове. Значителен плюс е, че след подстригване стайлингът на желаната прическа е лесен, изискващ много малко време от собственичката си.

стилна прическа дебют

Освен това ще изглежда добре, дори ако след измиване на косата ви остава време само за небрежно сушене със сешоар. Прическата може да бъде женствена или, обратно, с нюанс на лек хаос - в зависимост от избора на визия и настроението на притежателката ѝ. 

прическа дебют оформяне

Нека обобщим

„Дебют“ е идеална за собственици на овални, кръгли или квадратни лица. Благодарение на кичурите, които обрамчват лицето и обемния връх на прическата, тя визуално удължава и разтяга лицето, придавайки му оттенък на фин чар и го доближава до красива овална форма. В допълнение, тази прическа перфектно подчертава изразителността на очите и прави визията по-ярка.

прическа дебют без бретон

Ето кои дами спокойно могат да използват "Дебют":

 • С едри черти на лицето.
 • С квадратно, кръгло, овално лице.
 • Изразителни очи, красотата на които искате да подчертаете.
 • Права, къдрава или чуплива коса.
 • Тези с фина коса, които се нуждаят от допълнителен обем.
 • Със специален външен вид и необичайни черти на лицето, които изискват визуална корекция.

стилна прическа средна коса

Тази прическа почти няма противопоказания. Само дамите с удължено лице трябва да бъдат внимателни с нея - прическата може визуално да го удължи още повече. Но това не означава, че изобщо не им отива. Има достатъчно начини да се адаптира към всяка форма на лицето или желанието на собственичката си.

варианти прическа дебют

прическа дебют руса коса

Дебютът също така няма възрастови ограничения. Носи се с еднакво удоволствие от тийнейджърките и възрастните дами. 

младежка прическа дебют

прическа дебют над 40-те

Още варианти на прическата може да видите в галерията към статията!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft