Домашен лимонов локум
    
    
    
                
            
                14 Октомври 2013
            
            
            13428
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Смесете захарта с 1 чаена чаша вода и сварете захарен сироп. В останалата 1/2 чаена чаша вода разтворете нишестето и желатина. Малко преди захарният сироп да заври, добавете внимателно към него размитите нишесте и желатин. Намалете огъня до най-ниска степен и варете сместа при непрекъснато бъркане. Малко преди да се сгъсти, добавете лимоновия сок, объркайте сместа добре и прехвърлете в добре намазнена тавичка.
Оставете десерта да се охлади напълно и приберете в хладилник за няколко часа. Изстудения локум прехвърлете върху подходяща дъска, нарежете на кубчета и оваляйте в ароматизираната с ванилията пудра захар.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








