Домашни фалафели с домати и зехтиново хлебче

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Домашни фалафели с домати и зехтиново хлебче
Домашни фалафели с домати и зехтиново хлебче
admin
Добавена от: admin
8014
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 консерва нахут, отцеден
1 чаша грах
1 малка глава кромид лук, нарязана на едро
1/3 чаша магданоз
1 чаша смес от пресен кориандър и мента
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
1 ч.л. кимион и кориандър (смес)
Сол и черен пипер на вкус
1 с.л. бакпулвер
Олио за пържене (зехтин)
Домати, босилек, зехтин – за сервиране
Пита хлебчета
Натурално кисело мляко
 

Сложете всички съставки в купата на кухненски робот. Настройте на пулсов режим и пулсирайте сместа, докато се оформи груба паста. Сместа трябва да изглежда на гранули и да има ярък зелен цвят. В среден по големина тиган загрейте 6 см. олио. Тествайте температурата с помощта на малко парченце хляб – трябва да образува мехурчета и да покафенява веднага.
С лъжичка сипвайте купчинки от сместа за фалафелите върху раката си, оформяйте ги на топчици и ги прехвърляйте в горещото олио. Пържете по 3 броя едновременно, докато станат кафяви и хрупкави. Отцедете върху хартиени салфетки или домакинска хартия.
Поднесете с кисело мляко, нарязани домати и запечени хлебчета пита, поръсени със зехтин!  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft