Паста с чери домати и моцарела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Паста с чери домати и моцарела
Паста с чери домати и моцарела
admin
Добавена от: admin
22739
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

400 г паста (ригатони или друга - по желание)
250 г чери домати
125 г моцарела
6 стръка магданоз
черен пипер
сол
2 с.л. зехтин
50 г пармезан
3 скилидки чесън

Време: 45 минути

Чери доматите (250 г) се измиват и разполовяват. Поставят се в намазана със зехтин тавичка и се пекат при температура от 180 градуса около 10 минути. Изваждат се и се оставят настрани. Пастата (400 г) се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. Изважда се и се отцежда. Изплаква се със студена вода и се оставя настрани. Пресованият чесън (3 скилидки) се задушава в зехтин (2 с.л.) до омекване. След това към него се добавят пастата, ситно нарязаният магданоз (6 стръка), чери доматите, настърганата моцарела (125 г) и подправките. Бърка се, докато сиренето се разтопи напълно. Накрая се добавя настърганият пармезан (50 г) и отново се разбърква. Пастата се сервира гореща. По желание се гарнира с листенца пресни подправки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft