Ще ви разкажа за един ефективен метод, който лично съм тествал много пъти. Някои, разбира се, ще кажат: „Защо да се запасявате с банани? Просто купете толкова, колкото ви трябват.“ Макар че това е разумно, може да е трудно да се определи точното количество.
И тогава започваш да мислиш как да ги използваш, за да не ги изхвърлиш.
Можете да печете бисквитки, да направите бананово-джинджифилова торта, да направите бананови чипсове или да ги добавите към тесто за палачинки. Но искам да ви разкажа за метод, който ще ви позволи да съхранявате бананите дълго време, без да покафеняват.
Преди това опитах да увия дръжката в найлонов плик, но не помогна - след няколко дни бананите все още потъмняваха.
След това научих за фолиото. Но и това не реши проблема – след няколко дни бананите отново започваха да покафеняват.
Едва наскоро научих за метод, който наистина работи! Една приятелка, която работи в супермаркет, ми го предложи. Тя ми каза много интересна и полезна информация.

И така, тайната е да потопите дръжката на банана в разтопен восък и след това да го оставите да се втвърди. Бананите ще останат свежи и красиви поне две седмици. След употреба просто изхвърлете восъка заедно с кората. Той е напълно безвреден, но много полезен за консервиране на банани.














