От години си почиствам четките за грим в съдомиялната - идеални стават. Ето още какво умее тя, без да подозираме:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
От години си почиствам четките за грим в съдомиялната - идеални стават. Ето още какво умее тя, без да подозираме:
3286
От години си почиствам четките за грим в съдомиялната - идеални стават. Ето още какво умее тя, без да подозираме:

Вероятно и вие цените малките трикове, които опростяват живота ни, не по-малко от идеите за спестяване на пари и рационално използване на времето.

Ето защо бързаме да споделим с вас всички идеи, които открихме в мрежата, за нестандартната употреба на съдомиялната машина . А на вас оставяме да ни кажете кои от тези идеи вече сте изпробвали, а може и да ни дадете нови такива! Ще ги чуем с удоволствие и ще актуализираме тази публикация с тях! Ето какво още може да измиете в съдомиялната освен чинии и чаши :

Плодове и зеленчуци

зеленчуци в съдомиялната

картофи в съдомиялната

Измиването на зеленчуци под чешмата ще консумира доста голямо количество вода, дори ако ги миете ефективно. Ето защо, за миене на зеленчуци и плодове (особено ако ги купувате в голямо количество от магазина), ще бъде много по-ефективно да използвате съдомиялната машина.

Разстелете зеленчуците и плодове върху горния и долния рафт на един слой. Погрижете се да не попадат в дупките, за да не изпаднат по време на миенето. Не трябва да пречат и на въртенето на перката.

Важно: използвайте само цикъла на изплакване, без да използвате почистващ препарат! Без сапун!

Това се подразбира, но избягвайте да миете зеленчуци със следи от пръст в съдомиялната, тъй като могат да я запушат.

Конструктор (Лего и други подобни), различни малки пластмасови играчки и т.н.

конструктор

Конструкторът и малките пластмасови играчки сложете в торба за пране на дрехи, за да се предотврати разпиляването им по време на измиването. По същия начин можете да ги изперете и в пералнята (изберете къде ще ви бъде по-удобно и познато).

Всякакви други големи пластмасови и метални играчки

играчки в съдомиялната

Обикновено използваната в направата на играчки пластмаса може да се измива в микровълнова, тъй като е издръжлива и доста плътна. Но ако се съмнявате, използвайте деликатния режим на измиване.

Бейзболни шапки и подобни

бейзболна шапка

Бейзболните шапки могат да се деформират в пералнята, докато в миялната машина водата просто ги залива и не променят формата си. Така че измиването на бейзболни шапки и кепета с по-твърда форма в съдомиялната машина е добра идея.

Гумени обувки

гумени ботуши

гумени обувки в съдомиялната

Джапанки и гумени ботуши могат да се перат в съдомиялната машина. Разбира се, преди това е препоръчително да ги изплакнете, за да не остане пясък и пръст върху тях, а стелките първо трябва да бъдат извадени. Плажните обувки (за ходене върху каменисто дъно) често не са залепени (!), а зашити или по друг начин защитени от вода. Разбира се, не бива да рискувате и да перете всичко на 90 градуса, но при сравнително деликатен режим измиването на такива обувки в съдомиялната машина може да ви спести много време. Като цяло, с обувките първо трябва да помислите дали изобщо да ги перете (както бихте размислили и преди да ги изперете в пералнята). 

Купички и играчки за домашни любимци

купички за животни

Поставете играчките и съдовете на вашите домашни любимци на горния рафт на съдомиялната машина, за да ги почистите от микроби.

Пластмасови контейнери (саксии и кошници), пластмасови подложки за сапун и четки за зъби, филтрите на аспиратора, климатика, овлажнителя за въздух, прахосмукачката и др., пластмасови капаци за контакти и др.

филтри в съдомиялната

Всичко, което се състои от твърда пластмаса, може да се пере в съдомиялна машина. Пластмасов филтър от аспиратор (разбира се, първо трябва да се почисти от "твърдото" съдържание му :)) Това включва и различни офис консумативи, като пластмасови подставки за моливи, хартия и други малки офис вещи.

Четки, гребени, четки за грим

четки в съдомиялната

Не забравяйте предварително да премахнете всички косми от гребените, за да не запушите съдомиялната машина. Но с мръсотията върху пластмасата тя може да се справи сама. Не забравяйте, че не трябва да миете дървени продукти в съдомиялна машина!

Почистващо оборудване

четки и гъби

В допълнение към микровълновата, съдомиялната е друг начин за дезинфекция на вашите гъби за миене на съдове. Поставете гъбите в горната част на мястото за чашите и те ще бъдат дезинфекцирани, както и съдовете ви след измиване.

Вече писахме за филтри за различни устройства по-горе. В тази категория могат да бъдат включени и различни лъжички и четки за почистване.

Накити

почистване на накити

Лесен начин да се грижите за бижутата си (сребро и злато) е да използвате съдомиялната машина. Основното е да ги поставите в нея така, че да не попаднат в канализацията след измиване. Съдомиялната машина се справя с измиването на сребърни съдове, защо тогава да не я използвате и за измиване на бижута? За измиване на малки неща са подходящи специални (вижте снимката по-горе) тави за бижута с възможност за заключване.

Спортно оборудване

спортно оборудване

Велосипедните каски, наколенките, налакътниците и други пластмасови спортни съоръжения (дори предпазители за уста) могат да се мият в съдомиялната машина.

Кутии за закуска, контейнери за съхранение на храни и формички за лед

неща за съдомиялна

Измийте ги по обичайния начин за съдове на горния или долния рафт, в зависимост от формата.

Детска посуда

детска посуда

Ако вашата миялна машина няма специални устройства за поставяне на детски съдове, може да си струва да закупите специални такива. Но съдомиялната е чудесен начин за лесно дезинфекциране на детските и бебешки съдове.

Пластмасови и стъклени абажури

абажур в съдомиялната

Както всички други пластмасови и стъклени предмети, те се измиват добре в съдомиялната машина. Основното нещо е да се поберат в нея 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft