Другите ги слагат цели, аз пък наситнявам чушките и правя от тях божествен ХАЙВЕР за зимата - върхът е на филийка, а и за ракийка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Другите ги слагат цели, аз пък наситнявам чушките и правя от тях божествен ХАЙВЕР за зимата - върхът е на филийка, а и за ракийка:
Другите ги слагат цели, аз пък наситнявам чушките и правя от тях божествен ХАЙВЕР за зимата -...
2640
Източник: За Жената
Другите ги слагат цели, аз пък наситнявам чушките и правя от тях божествен ХАЙВЕР за зимата - върхът е на филийка, а и за ракийка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хайверът от печени чушки е вкусно и ароматно допълнение към всяка трапеза, особено в студените зимни дни.

Тази рецепта съчетава сладки и люти чушки с подправки и билки, създавайки богат вкус, който се съчетава добре с разнообразни ястия.

Приготвянето е лесно, а резултатът е дълготрайна зимна салата, която ще обогати кухнята ви. Ето какво ви е необходимо:

Хайвер от печени чушки

Продукти:

  • 4 кг сладки чушки
  • 1 кг люти чушки
  • 1 връзка магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 200 мл растително масло
  • 100 мл винен оцет
  • 2 супени лъжици сол
  • 1 супена лъжица захар

Приготвяне:

1.

Загрейте фурната до 230 градуса по Целзий.

2. Измийте сладките и лютите чушки, поставете ги върху тава за печене и ги печете в предварително загрятата фурна за 15 до 20 минути, докато кожичките започнат да се отделят.

люти чушки печене

Снимка: YouTube

печени чушки на фурна

Снимка: YouTube

3. Сложете печените чушки в купа, покрийте и оставете да се охладят. След това ги обелете и отстранете семките.

4. Нарежете почистените чушки на по-малки парченца.

5. Нарежете ситно магданоза и обелените скилидки чесън.

смес зеленчуци

Снимка: YouTube

6. Сложете нарязаните чушки, магданоз и чесън в голяма тенджера. Добавете растителното масло, винения оцет, солта и захарта. Разбъркайте добре.

чушки с чесън

Снимка: YouTube

7. Поставете тенджерата на среден огън и оставете сместа да заври.

8. След като сместа заври, намалете котлона и гответе още 15 минути, като разбърквате от време на време.

9. Пригответе стерилизирани буркани. Внимателно изсипете горещата смес в бурканите, като ги напълните догоре.

хайвер в буркани

Снимка: YouTube

буркани чушки

Снимка: YouTube

10. Затворете плътно бурканите с капаци.

хайвер от печени чушки

Снимка: YouTube

11. Увийте бурканите в одеяло и ги оставете да се охладят напълно на стайна температура.

12. Съхранявайте бурканите на хладно и тъмно място.

Този пиперлив хайвер е идеален за сервиране с хляб, месо или като гарнитура към основни ястия. Насладете се на богатия му вкус! 

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft