Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!
Дърпаница с яйца и сирене - защото денят се познава по закуската!
admin
Добавена от: admin
3470
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 гр. брашно
1-2 с.л. сол
2 супени лъжици олио
500 мл вода
80 мл олио за намазване на корите
За плънката:
250 гр. сирене
3 яйца

От изброените съставки замесваме меко и еластично тесто. Разделяме го на 4 части и от тях оформяме топки. Всяка топка разточваме с точилка на малка кора (около 15-20 см). Намазваме ги с олио и ги слагаме върху чиста кухненска кърпа една до друга. Оставяме да почиват около 15 мин. 
На масата постиламе чаршаф, и започваме да разтягаме корите. 
Вземаме една кора и първо я разтягаме с ръце, а след това я слагаме на масата и продължаваме с пръсти да дърпаме внимателно от всички страни. 
Разтеглената по този начин кора поръсваме с олио и нанасяме от плънката върху цялата кора. 
С помощта на чаршафа (с леко повдигане) навиваме кората на руло. 
Баницата се подрежда в кръгла тава като се започва от средата. 
Поръсваме цялата баница с олио и я печем на 200 градуса 25 мин.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft