Д-р Вълков от Инфекциозна: Минимум 2,5 милиона са прекарали Ковид, ето кога идва новият пик:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Д-р Вълков от Инфекциозна: Минимум 2,5 милиона са прекарали Ковид, ето кога идва новият пик:
1577
Източник: blitz.bg
Д-р Вълков от Инфекциозна: Минимум 2,5 милиона са прекарали Ковид, ето кога идва новият пик:

Д-р Трифон Вълков е инфекционист на първа линия, а местоработата му - едно от "гнездата" на коронавируса у нас, Инфекциозна болница . Ето какво заяви той в интервю за Нова Тв относно броя на прекаралите Ковид и очакванията за пик на заразените :

„Преболедувалите COVID-19 са в пъти повече от обявените.

Реалният брой на хората, прекарали заболяването, е минимум 2,5 милиона”, заяви д-р Вълков.

изследване Ковид

„Една от причините за повечето положителни проби, е че се правят повече тестове. Винаги сме правили около 10-12 000 изследвания, а сега има дни, в които се правят 16 000. Друга причина е, че вече се добавят и антигенните тестове", коментира Вълков.

Според него теоретично е възможно в началото на април да стигнем отново 5000 заразени на ден. „Продължавам обаче да мисля, че надали ще стигнем до подобен ръст на заразените, какъвто имаше през ноември.

Голяма част от хората вече са прекарали вируса. Има и доста ваксинирани”, поясни инфекционистът. И допълни, че Инфекциозна болница разполага с около 90 легла за болните от коронавирус.  До края на февруари само 1/3 от капацитета в лечебното заведение е бил запълнен.

Лекарят коментира и темата с ваксините. „В света има достатъчно поръчани ваксини – около 11, 3 милиарда. Разбира се, не всички от тях са произведени. Проблемът е тяхното неправилно разпределение. В Германия се говори, че отделни държави се презапасяват с дози.

В Англия се падат 7 ваксини на глава от населението, а в Канада - 9. Междувременно има страни, които не са получили нито една доза. Затова беше създадена организацията КОВАКС, която цели това да не се случва. Няма как да се справим с вируса, ако някъде по света има огромно население, което не е ваксинирано”, смята д-р Вълков.  

На въпрос дали една доза е достатъчна той отговори следното: „По-добре ваксиниран с нещо, отколкото неваксиниран с нищо. И трите ваксини изработват сравнително добър имунитет след първата игла".

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft