Все едно съм си купила най–скъпарския препарат от магазина, така лъсна пода! Сипваш 2 лъжици, миеш и пееш! После блести като нов!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Все едно съм си купила най–скъпарския препарат от магазина, така лъсна пода! Сипваш 2 лъжици, миеш и пееш! После блести като нов!
3721
Все едно съм си купила най–скъпарския препарат от магазина, така лъсна пода! Сипваш 2 лъжици, миеш и пееш! После блести като нов!

Всеки знае, че солта има полезни свойства не само за готвене, често се използва в козметологията и като почистващо средство за петна. Но аз използвам тази подправка по друг нестандартен начин. Веднъж седмично не забравяйте да миете пода в къщата с физиологичен разтвор.

Полезните свойства на солта

Солта има мощен дезинфекционен ефект, премахва дори стари замърсявания по подовите настилки. В този случай, за разлика от професионалната химия, солта не съдържа вредни вещества, тя може да се използва дори за страдащи от алергия.

Всеки път, когато някой от семейството ми хване настинка или вирус, веднага изплаквам пода с физиологичен разтвор. За тези цели вземам гореща вода и разтварям в нея супена лъжица сол. Това средство е отличен дезинфектант. Също така солта помага за почистване на въздуха в помещението от патогенни бактерии.

В допълнение, подовете в стаята след употреба на сол стават по-лъскави, прахът седи върху тях по-малко, мръсотията по-рядко залепва. След почистване на сол къщата е в чисто състояние по-дълго. Солта се справя добре с мазнините и старите петна.

Кои покрития трябва да се използват с изключително внимание при използване на физиологичен разтвор

Не на всички повърхности обаче може да се прилага сол. Трябва да се внимава с гранит, солта може да остави драскотини по нея, което впоследствие да доведе до пукнатини.

Такава е и ситуацията е и с мрамор. Този красив материал е отрицателен за киселини и основи. Солта също може да наруши целостта на покритието, като разруши външния му вид.

Ламинатът е по-устойчива на физиологичен флуид . Но след измиване със сол, определено трябва да се избърше с чиста вода, за да се избегнат бели петна.

Как да подготвим разтвора

За силно замърсени повърхности трябва да се използва наситен разтвор. За целта вземете 5 супени лъжици сол на 5 литра чиста топла вода.

За измиване на покритията в кухнята, където често остават мазни мазни петна, към разтвора може да се добави 1 чаена лъжичка сода, за да се подобрят почистващите свойства. Винаги правя процедурата с ръкавици, така че солта да не корозира нежната кожа на ръцете.  

Употребата на сол помага да се почисти подовете в къщата за кратко време и да се поддържа чист за дълго време.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft